Case Study / Concept / Graphic Design / Illustrations / Webdesign

Colour&Pastel

Colour&Pastel

Als hobby illustreer en ontwerp ik zelf kaartjes voor verschillende gelegenheden. Dit zodat vrienden, kennissen en familie een persoonlijk, zelf gemaakt kaartje kunnen ontvangen. Het leek me interessant en wellicht informatief voor in de toekomst om research te doen of het concept van een e-commerce website zou werken voor deze kaartjes. Hier heb ik een case study van gemaakt en deze als prototype uitgewerkt.
Adobe XD
Adobe Illustrator

Mobile design

Het mobiele design is er op gericht dat het een rustige, simpele applicatie wordt waar gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Het is de bedoeling dat het proces om een geschikte kaart te vinden wordt versimpeld d.m.v. bijvoorbeeld een kaartzoeker.

Kaartzoeker

Door middel van een kaartzoeker kom je snel terecht bij de kaart die matched bij wat je zoekt. Het filtert de gelegenheid waar de kaart voor is bestemd en uiteindelijk ook of het een enkele kaart moet zijn of een set kaarten. Aan de hand van deze filters komen de beste opties naar voren.

Prototype

Om te laten zien hoe men door de website kan navigeren heb ik een prototype gemaakt.

Voor ieder wat wils

Voor elke gelegenheid een origineel en creatief kaartje

Logo

De naamgeving Colour&Pastel is een samenvoeging van de termen Kleur en Pastel. In de website worden pastelkleuren gebruikt om het een rustige uitstraling te geven, maar het ziet er nog steeds kleurrijk uit. Door deze termen samen te voegen krijg je de engelse naamgeving Colour&Pastel. Het logo laat deze naam op ene strakke en rustige manier zien.

Kaarten

De kaarten die in de site worden verkocht worden nader beschreven in de case Wenskaarten.

Kleurgebruik

Binnen de site worden zachte pastel kleuren gebruikt zodat de producten het meest opvallen.
Home