Graphic Design / Illustrations

Trouwkaart

Trouwkaart

In opdracht van een bruidspaar heb ik een trouwkaart met bijbehorende insteekkaarten ontworpen. Deze trouwkaart is volledig geïllustreerd in rustige pastelkleuren. De informatie welke is aangeleverd door het bruidspaar is onder andere d.m.v. kleinere icon-illustraties verwerkt in de kaart.
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe Draw

Ontwerp

Naar wens van de opdrachtgever is er gekozen voor een compleet geïllustreerd ontwerp in combinatie met bijpassende typografie.

Trouwkaart

De uitnodiging is een full colour dubbelgevouwen kaart. Op de kaart staat de algemene informatie voor de bruiloft zoals dresscode en datum.

Insteekkaarten

Bij elke verstuurde trouwkaart zat een extra insteekkaart. Dit met meer details over de dag zelf. Er zijn twee verschillende insteekkaarten ontworpen: één voor aanwezigheid bij het diner, één voor afwezigheid.

Een aankondiging

Voor de mooiste dag van je leven

Illustraties

De illustraties van de kaart hebben een cartoonachtige uitstraling en ze laten op de voorkant van de kaart het bruidspaar en de twee katten van het bruidspaar zien. De wens voor een omgeving in het bos is toegepast met de bijbehorende details. De kleinere illustraties aan de binnenkant van de kaart en op de insteekkaarten zijn in dezelfde stijl weergegeven. Deze illustraties geven het onderwerp aan waarbij ze staan.

Font keuze

Als font is gekozen voor een sierlijke letter welke een chique uitstraling geeft aan de kaart. De broodtekst heeft een strakke uitstraling waardoor de tekst rustig is om te lezen.

Kleurenschema

Voor het kleurgebruik in de kaart is gekozen voor een rustige pastel uitstraling. Hierdoor wordt de illustratie, waar veel gebeurt, minder druk en zijn de rest van de illustraties ook in deze kleuren verwerkt. Door de rustige kleuren komt de tekst ook beter naar voren.
Home