Graphic design / Illustrations

Geboortekaart

Geboortekaart

Een geboortekaartje is iets unieks. Het is het kaartje waar je iedereen mee laat zien welke naam je meest dierbare cadeau heeft gekregen en wanneer het kindje is geboren. Hieronder laat ik het geboortekaartje zien van Ghizo. Ghizo is geboren op 1 juli 2020 en vernoemd naar één van de eilanden die de ouders op wereldreis hebben bezocht. In de herinnering aan het eiland staat het leven en de levendigheid in de jungle centraal. Daarnaast is het leven er nog heel puur. Aan mij de taak om deze elementen in de kaart te verwerken.
Adobe InDesign
Adobe Photoshop
Adobe Fresco

Ontwerp

In het ontwerp is als basis gebruik gemaakt van de letter G. Deze G staat voor de beginletter van de naam van het kindje. Hierin zijn illustraties gezet welke passen binnen het jungle thema. De basiskleur is een donkere groentint welke de illustraties naar voren laat komen en in het thema van de groene jungle past. De binnenzijde is een combinatie van tekstuele informatie over het geboren kindje, gecombineerd met ondersteunende iconen, en een verhaaltje van de ouders gericht aan hun zoon. Hierbij is een foto geplaatst van het eiland waarnaar hun zoon is vernoemd.

Illustraties

Om de levendigheid in de jungle centraal te houden zijn er illustraties gemaakt van dieren die in de jungle voorkomen. Sommige dieren hebben ook een kleintje in hun kielzog. Dit om de connectie met de geboortekaart te behouden. De illustraties zijn in watercolour stijl getekend.

Details

Door middel van kleine elementjes uit de illustraties te gebruiken en deze te combineren met de sierlijke typografie, komen boodschappen van de kleine zinnetjes beter naar voren. Op de achterkant van de kaart staat zo'n zinnetje. Door het zinnetje te combineren met een element uit de illustraties blijft het passen bij het geheel, ook al is het de achterkant van de kaart.
Home